English Ukrainian
v446 PDF Друк E-mail
Автор: Administrator   
Середа, 20 березня 2019 15:04

Завантажитиpage white acrobat

https://doi.org/10.17721/2308-135X.2019.44.59-67

УДК 338.48-6.641/642

Савчин Галина Петрівна, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, м. Івано-Франківськ, Україна, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду "> Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Юрас Юлія Ігорівна, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, м. Івано-Франківськ, Україна, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду "> Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

 

АНАЛІЗ ТА НАПРЯМИ ОПТИМІЗАЦІЇ РОЗВИТКУ ГАСТРОНОМІЧНОГО ТУРИЗМУ У КАРПАТСЬКОМУ РЕГІОНІ

 

Метою дослідження є аналіз гастрономічних фестивалів Карпатського регіону та розроблення напрямів оптимізації розвитку гастрономічного туризму.

Методика. У дослідженні використано такі методи дослідження: аналіз, порівняння, статистичний та ін.

Результати. У статті проаналізовано статистичні показники розвитку гастрономічного туризму у Карпатському регіоні. Визначено динаміку проведення гастрономічних фестивалів, їх сезонність та територіальну приналежність. Розроблено карто-схему гастрономічних фестивалів Карпатського регіону. Запропоновано напрями оптимізації розвитку гастрономічного туризму в регіоні.

Наукова новизна. Виконано комплексний аналіз гастрономічних фестивалів Карпатського регіону за різними показниками. Розроблено «Карпатський фестиваль грибів» як напрям оптимізації розвитку гастрономічного туризму в регіоні.

Практична значимість. Результати дослідження можуть бути використані при плануванні подальшого розвитку гастрономічного туризму у Карпатському регіоні та відповідному коригуванні туристичної політики регіону.

Ключові слова: гастрономічний туризм, гастрономічний фестиваль, туристичні потоки, туристична дестинація.

Список використаних джерел:

1.Всесвітня гастрономічна асоціація [Електронний ресурс]. – Режим доступу: www.worldfoodtravel.org/cpages/food-tourism-fitnessreport (дата звернення 11.10.2018)
2.Ковешніков В. C. Винний та гастрономічний туризм: важливий потенціал розвитку економіки / В. C. Ковешніков, В. В. Гармаш / Інвестиції: практика та досвід. – 2017. - № 4. – С. 32-37.
3.Басюк Д. І. Інноваційний розвиток гастрономічного туризму в Україні / Д. І. Басюк / Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2012. – № 45. – С. 128-132.
4.Корнілова В. В. Сучасні тенденції розвитку гастрономічного туризму / В. В. Корнілова / Електронне наукове фахове видання – 2018.- №2.- С. 8.
5.Вишневська Г. Г. Потенціал кулінарних турів у контексті спеціалізованого туризму / Г. Г. Вишневська / Актуальні проблеми історії, теорії та практики художньої культури. – 2013. – Вип. 31. – С. 112-118.
6.Глушко В. О. Гастрономічний туризм як окремий вид у туризмі: поняття, сутність, класифікація / В. О. Глушко / Торгівля і ринок України. – 2016. – Вип. 39-40. – С. 166-175.
7.Кукліна Т. С. Гастрономічний туризм на туристичному ринку України / Т. С. Кукліна / [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.sworld.com.ua/index.php/ru/tourism-and- recreation-113/ (дата звернення 11.10.2018)
8.Long Lucy M. Culinary Tourism / Lucy M. Long / University Press of Kentucky, 2004 – 306 р.
9.Головне управління статистики у Закарпатській області: Показники туристичних потоків Закарпатської області [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://www.uz.ukrstat.gov.ua/statinfo/turism/tur_potoki.pdf (дата звернення 11.10.2018)
10. Головне управління статистики у Львівській області: Показники туристичних потоків Львівської області [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://www.lv.ukrstat.gov.ua/ukr/si/year/2016/t249916_1.pdf (дата звернення 11.10.2018)
11. Головне управління статистики у Івано-Франківській області: Показники туристичних потоків Івано-Франківської області [Електронний ресурс]. Режим доступу:http://www.ifstat.gov.ua(дата звернення 11.10.2018)
12.Головне управління статистики у Чернівецькій області: Показники туристичних потоків Чернівецької області [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://www.cv.ukrstat.gov.ua(дата звернення 11.10.2018)
13. Турінформ Закарпаття: Фестивалі Закарпаття [Електронний ресурс].– Режим доступу: https://tourinform.org.ua/festyvali-zakarpattya-ta-svyatkuvannya-na-2018-rik/(дата звернення 11.10.2018)
14. Савчин Г. П. Аналіз гастрономічних фестивалів Карпатського регіону / Г. П. Савчин, Ю. І. Юрас. Сучасні інноваційні технології у сфері готельно-ресторанного господарства: матеріали студентської наукової інтернет-конференції/ Чернівецький торговельно-економічний інститут. – Чернівці, 2018. – с. 109-111.
15. Львів онлайн: Фестивалі Львівської області [Електронний ресурс].– Режим доступу : http://lviv-online.com/ua/events/festival/(дата звернення 11.10.2018)
16. Львів Тревел: Події у Львові [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://lviv.travel/ua/index/articles/~4570/podiji-u-lvovi-u-2017-roci(дата звернення 11.10.2018)
17. Календар туристичних подій Івано-Франківської області: Фестивалі Івано-Франківської області [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.if.gov.ua/files(дата звернення 11.10.2018)
18. Офіційний сайт Івано-Франківська: Події в Івано-Франківській області [Електронний ресурс].– Режим доступу : http://www.mvk.if.ua/konkurs/(дата звернення 11.10.2018)
19.Офіційний сайт Чернівецької ОДА: Фестивалі Чернівецької області [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://bukoda.gov.ua/page/festivali-konkursi-svyata-ta-premii(дата звернення 11.10.2018)
Останнє оновлення на Вівторок, 04 червня 2019 15:54